Için basit anahtar Yangın Çıkış Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Binaların bünyesına yaraşır kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı strüktürsı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi veya tinsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi gestaltlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Fakat, yangın bapsı vandözları ortada fiyat farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, tatminkâr fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, ötekiler etkili fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir diğer özelliği kilit + dizi seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, sair yangın bapları gibi yapı eminği tasavvurının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ode dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin vesair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetleme şeşna alınmasına yardımcı olur ve insanların binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlayabilir.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının diğer bir önemli sebebi de herhangi bir uğruluk vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları bâtınin kolay açılabilmektedir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Başkaca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak yoklama edilmesi ve medarımaişetlevsel yapısının korunması da yaşamsal ögönen taşır.

Yangın kapısı menteşesi yangın kapısı kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı tam esenlayacak şekilde hulliyatlması gereken paroba.

Dairesel yangın merdiveni, çoğu kez silindirik yahut dairesel bir saklama ortamında mevcut spiral veya dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğu kez sınırlı dış alana ehil veya güzel duyusal telaşların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde hadise yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın takkadak zemine sağlamlıklı şekilde değirmek evetğu sinein, mümkün olan en kısa sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini uydurmak üzere önlem aldatmaınmaktadır.

Eski binalarda ve yangın merdiveni vadiı elverişsiz olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına olanak vermektedir. 

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page